Zoals bij alle geweldige RPG's, is het bereiken van de level cap en het maximaliseren van de itemkracht in Diablo IV het ultieme doel waar iedereen naar streeft. Hoe kun je je personage zo sterk mogelijk maken? Natuurlijk heb je het hoogste niveau bereikt!

Het concept van “maximumniveau” in Diablo 4 is echter een beetje ingewikkeld, omdat je karakterniveau meerdere “maximumniveaus” heeft, en de krachtniveaus van items lijken er eigenlijk helemaal geen te hebben - hoewel ze wel statistische breekpunten hebben, wat eigenlijk belangrijker is.

In deze Diablo 4-gids leren we je hoe je je personage kunt minimaliseren en maximaliseren, en hoe je een aantal ideale doelen kunt stellen voor eindspeluitrusting.

Wat is het hoogste spelersniveau?

Een blik op het einde van de barbarian skill tree in Diablo 4

Afbeelding: Blizzard Entertainment via Polygon

Er zijn twee maximale spelersniveaus in Diablo 4, hoewel de game ze technisch gezien slechts als één presenteert.

Wanneer je een nieuw personage maakt, begin je op niveau één. Terwijl je campagnemissies voltooit of vijanden doodt, verdien je XP, ga je een level omhoog en verdien je vaardigheidspunten om je uitrusting te verbeteren. Dit is een vrij standaard RPG. Dit gaat door totdat je level 50 bereikt.

Op level 50 betreed je de tweede fase van personagevoortgang door het Paragon-systeem te ontgrendelen. In plaats van vaardigheidspunten te krijgen voor elk niveau, krijg je 4 Paragon-punten voor elk niveau - tot niveau 100.

Als je hulp nodig hebt bij het verdienen van XP, bekijk dan onze XP Farming Guide.

Level 100 is de echte limiet van het spel, daarbuiten verdien je geen XP. Er zijn andere manieren om Paragons en vaardigheidspunten te verdienen (met name het Lilith Altar en het gebiedsbrede reputatiesysteem), maar een level omhoog gaan is de belangrijkste manier om de kracht van een personage te vergroten.

Naarmate je hoger komt en steeds moeilijkere content op je neemt, zullen Diablo IV items eigenlijk je belangrijkste manier worden om de kracht van je personage te vergroten, zoals we hieronder zullen bespreken.

Wat is het maximale vermogensniveau van het item?

Barbaar met legendarische borstplaat in Diablo 4

Afbeelding: Blizzard Entertainment via Polygon

In tegenstelling tot spelerniveaus is de maximale itemkrachtsituatie in Diablo 4 veel ingewikkelder. Telkens wanneer een item valt - ongeacht de massa - krijgt het een generieke “itemkracht” toegewezen, die net onder de naam en het type van het item verschijnt.

Dit nummer toont in één oogopslag de relatieve sterkte van het item, zodat je het snel kunt vergelijken met andere buit in je inventaris en op je lichaam. (Naarmate je kracht groeit, is het echter ook belangrijk om aandacht te besteden aan de affixen van het item, omdat deze uiteindelijk een betere maatstaf zijn voor de ware kracht van het item).

Itemsterkte kan variëren van een lage itemsterkte van 1 tot een maximale itemsterkte van meer dan 725. Op de 725+ niveaus zijn er eigenlijk zes unieke breekpunten waarmee u rekening moet houden bij het evalueren van uw uitrusting. Hier zijn de breekpuntbereiken van slechtste tot beste:

Artikel Vermogen 1-149

Artikel Vermogen 150-339

Artikel Vermogen 340-459

Artikel Vermogen 460-624

Artikel Vermogen 625-724

Artikelvermogen 725 en hoger

Deze video van TagBackTV legt het verschil in breekpunten goed uit.

Bij elk van deze breekpunten nemen de statistische niveaus aanzienlijk toe. Item-add-ons en beloningen zien hun minimumstatistieken verhoogd en schalen hun maxima. Kortom, de items die u op hogere breekpunten krijgt, zijn meestal krachtiger dan de items op het vorige breekpunt.

Het mooie van dit systeem is dat als je eenmaal je endgame-uitrusting echt begint aan te scherpen, je je wapens daadwerkelijk kunt upgraden naar een nieuw breekpunt - als ze dichtbij genoeg zijn. Aangezien elke upgrade van uitrusting bij de smidse je itemsterkte met +5 verhoogt, kun je een item van het ene breekpunt naar het volgende verplaatsen als de itemsterkte binnen 25 ligt.

U kunt bijvoorbeeld een item met een itemsterkte van 710 3 keer upgraden, en zodra het item 725 bereikt, zullen de statistieken exponentieel toenemen. Aan de andere kant zullen gevallen items met een itemsterkte van 699 of minder nooit kunnen stijgen naar het volgende breekpunt.

De beste manier om wapens en bepantsering met maximale itemkracht in Diablo 4 te krijgen, is door het spel op hogere moeilijkheidsgraden te spelen - wereldniveau 3 en wereldniveau 4 - en endgame-inhoud zoals Helltide, World Bosses en Nightmare Dungeons te verslaan.